Borderlight

Borderlight har som affärsidé att utveckla affärsmodeller, system och tjänster baserat på ljusets kapacitet i fibernät som ger nätägare, operatörer och konsument maximal kundnytta med god ekonomi.

Primära kunder är förvaltningsnät inom kommun, landsting och statliga myndigheter, större fastighetsägare och andra nätägare. Exempel på kunder är Uppsala Kommun och Landsting, Älvkarleby Kommun, Uppsalahem och Älvkarlebyhus, samt SUNET och Comhem.

Användare, hushåll och företag som kopplas till Borderlight får tillgång till ett av marknadens bredaste utbud av fiberbaserade tjänster med exempelvis 0,1 – 10 Gbit transmission, Internet, Telefoni, Digital och Analog TV, Videokonferens och Videoövervakning. Fortsatt utveckling av nya tjänster bedrivs kontinuerligt varav ett exempel är Eureka projektet HDViper för HD baserad videokonferens.

Egen produktion av samtliga tjänster
Borderlight har total kontroll över hela leveranskedjan med egen produktion av Analog och Digital IPTV, IP Telefoni, Internet och MPLS VPN tjänster i eget nät med exempelvis:
* Digital IPTV Head End för >300 TV kanaler
* On Demand servers för 1.200 timmar (Under uppbyggnad)
* Redundant SS7 koppling till allmänna Telenätet
* BGP-4 peering med större knutpunkter för Internet
* Ca 140 km fiberkabel i mark med teknikbyggnader
* Nationellt stamnät till egna nätområden

 

Kontaktperson
Johan Lundqvist, Sten Oscarsson
Adress
Vretgränd 18, Uppsala
Telefon
018-60 01 00
Epost
johan.lundqvist@borderlight.net, sten.oscarsson@borderlight.net
Webb
www.borderlight.net